De Ciderfabriek Stassen in Aubel

Sinds 1895, in het hart van Aubel, verbetert de familie Stassen haar kunst om cider te produceren. Zij vullen hun knowhow in elke fles van de heerlijke Stassen ciders.
1216 wordt de Abdij van Val-Dieu in Aubel gevestigd, waar de traditie van de monniken in het maken van bier en kaas tot op de dag van vandaag voortduurt. Natuurlijk heeft de abdij zich met de ambachtslieden van de Cidrerie Stassen verzameld om twee abdijciders te stichten : een blonde en een bruine.

De abdijcider Blond heeft een warme amberkleur en prikkelt het palet met subtiele toetsen van citrus.

De abdijcider Bruin heeft een roodbruine kleur en een nobel temperament met fijne bubbeltjes en gekarameliseerde toetsen.

Bijde ciders worden geproduceerd met appels afkomstig van de voormalig grondgebied van Val-Dieu volgens de traditie van dubbele fermentatie, typisch voor abdijbieren.
Deze ciders worden fris gedronken, met een stukje kaas van Val-Dieu.