Welkom bij de Abdij van Val-Dieu

Gesticht in 1216 door cisterciënzer monniken, de abdij Onze-Lieve-Vrouw van Val-Dieu is een haven van vrede in het hart van het land van Herve. Het bevindt zich in het midden van de driehoek Luik-Maastricht-Aken.

Sinds het vertrek van de monniken in 2001 kent de abdij een heropleving door de Christelijke Gemeenschap van Val-Dieu.

Bezoeken

COVID-19 : Het dragen van een masker is verplicht op de hele plaats vanaf 12 jaar. Naar aanleiding van de laatste regeringsbeslissingen zijn de rondleidingen door de brouwerij en de abdij tijdelijk niet meer georganiseerd. De religieuze diensten van de Gemeenschap zijn niet langer toegankelijk voor het publiek tot en met 13 december.

De abdijwinkel blijft open elke dag van 10 tot 18 uur. De binnenplaats, het park, de basiliek en de gemarkeerde wandelingen zijn dagelijkse toegankelijk van 8.30 uur tot zonsondergang. Om de rust en de netheid van het domein te bewaren, gelieve er rekening mee te houden dat honden niet in het park toegelaten zijn en dat het gebruik van alcohol binnen de abdij en het park verboden is. Wij wensen u een aangenaam bezoek, zorg voor jezelf en je geliefden!

De abdij van Val-Dieu en haar brouwerij vormen een goed bewaard complex met een lange geschiedenis. Onze gepassioneerde gidsen leiden u graag.

Voor informatie over de bezoeken kunt u contact opnemen met het onthaal per mail op infotourist@val-dieu.net

Rondleidingen

De abdij van val-Dieu viert haar 800 jaar !

De abdij viert in 2016 haar 800jarig bestaan.
Ter gelegenheid van dit uitzondelijk jubileum, heeft Val-Dieu een bijzonder feestprogramma voor u in petto van spirituele, toeristische en artistieke activiteiten. Ontdek alle activiteiten vanaf 5 april 2016!

Abbaye du Val-Dieu

Onze evenementen

Neem deel aan de activiteiten van de Abdij van Val-Dieu