De rondleidingen bij de abdij van Val-Dieu

De abdij en de brouwerij kennen een rijk verleden en karakteriseren zich door de schoonheid van hun gebouwen. We kunnen uiteraard nog uren doorpraten, maar het is nog  interessanter als u deze rijkdommen komt ontdekken middels een rondleiding.
Het hele jaar door organiseren wij rondleidingen door de abdij, het gastenverblijf en de brouwerij.

Meerdere formules worden aangeboden. Verzameling bij het ONTHAAL (op het einde van de binnenhof) en tickets te koop in de abdijwinkel :

Voor INDIVIDUELE, rondleiding in het FRANS (te reserveren via onze website) :

• wekelijkse rondleiding van de ABDIJ (duur:1u00), elke zaterdag om 13u30 (door een leden van de Gemeenschap)
  • dagelijkse rondleiding ENKEL tijdens de Belgische schoolvakantie (Carnaval van 2- tem 10/03 en Pasen van 6- tem 22/04)  :
    • de ABDIJ, behalve op zaterdag, bezoek om 13u30, (duur:1u00)                      om 14u00
    • de BROUWERIJ+proeverij van 2 bieren en abdijkaas (duur:1u15)                 om 15u00

Prijs : Abdij = 6eur/pers // Brouwerij = 7eur/pers  // ABB+BR = 12eur/pers

Tel : +32(0)87 69 28 28   E-mail : infotourist@val-dieu.net

Voor GROUPEN+SCHOLEN (de rondleidingen worden gegeven in 4 talen : FR/NL/DE/EN) :

• rondleiding van de Abdij (duur:1u00)
  • rondleiding van de brouwerij + proeverij (duur:1u30)

Na schriftelijke of telefonische afspraak en zover een gids beschikbaar is (NIET mogelijk te boeken via onze website).

Rondleidingen van maandag tem zondag, gans het jaar door mogelijk (GESLOTEN op 25/12 en 1/01) :

• laag seizoen (nov-maart) :  10u00-17u00
  • hoog seizoen (apr-oct) :      10u00-18u00

Tel : +32(0)87 69 28 28   E-mail : infotourist@val-dieu.net

De binnenplaats, de kerk en het park zijn het hele jaar door vrij toegankelijk.

Gratis parking voor auto’s en touringcars. Gehandicaptenplaatsen op de parking vooraan de kerk.

Mindervaliden zijn uiteraard welkom in Val-Dieu. Helaas zijn de rondleidingen door de abdij en het gastenverblijf niet aangepast voor personen met beperkte mobiliteit.
Alcoholische dranken worden alleen geschonken aan 18+.