De Ciderfabriek Stassen in Aubel

Sinds 1895, in het hart van Aubel,verbetert de familie Stassen haar kunst om cider te  produceren.  Zij vullen hun knowhow in elke fles van de heerlijke Stassen ciders.
De abdij van Val Dieu is gevestigd in Aubel sinds 1216, met de monniken die vandaag nog volgens de oude traditie van het produceren/maken van bier en kaas bewaren.  Zij hebben zich met de ambachtslieden van Cidrerie Stassen verzameld  om twee abdijciders te stichten : een blonde en een bruine.
De Cidre blond d’Abbaye du Val Dieu is geraffineerd en verfijnd, licht troebel met fijne bubbels en subtile citrus toetsen.
De cidre brun d’Abbaye du Val Dieu heeft een diepe, rijke kleur, ook troebel met fijne bubbles en caramel toetsen.
Bijde ciders worden geproduceerd met appels afkomstig van deze mooie streek van Val Dieu volgens de traditie van dubbele fermentatie, typisch voor abdijbieren.
Deze ciders worden zeer fris gedronken, met een stukje kaas(blokjes/stukjes) van Abbaye du Val Dieu .

De abdij van Val Dieu is gevestigd in Aubel sinds 1216, met de monniken die vandaag nog volgens de oude traditie van het produceren/maken van bier en kaas bewaren.  Zij hebben zich met de ambachtslieden van Cidrerie Stassen verzameld  om een abdijcider te stichten .