Het bier van Val-Dieu vertegenwoordigt authenticiteit en kwaliteit, omdat het het enige abdijbier is dat net als de beroemde tappistenbieren voor 100% op de abdij zelf wordt gebrouwd.  www.val-dieu.com.
De monikken zijn aan de oorsprong van het bier dat nu op de abdij wordt gebrouwd.De zisterciëncers waren gekend om hun talenten als bierbrouwers. De monikken van Val-Dieu hebben dit talent eer aangedaan. De ontwikkeleling van de brouwactiviteieten waren oorspronkelijk om het water drinkbaar te maken, waardoor ze ziektes zoals cholera buiktyphus en dysentrie voorkwamen.
Gedurende vele eeuwen werden de levende gisten en het gisitingsproces bestudeerd. Ze hebben de productie van het bier geraffineerd door spéciale recepten te ontwikkelen.Vandaag zijn de bieren van Val-Dieu geïnspireerd op de originele recepten van de monikken. De brouwerij is trouw aan de traditie van de nagisiting in de fles. De bieren zijn originele Belgische abdijbieren, zonder toevoeging van aroma’s of kruiden en gebouwd volgens de authentieke infusie methode.
De geheimen van de brouwerij zijn het water en de gist. De gist wordt zorgvuldig op de abdij bewaard en vermenigvuldigd. De biergist bevat microscopische schimmels (Saccharomyces cerevisiae ) die zeer voordelig zijn voor het menselijk lichaam en die de zo populaire nagisiting toelaten.
Het bier bevat veel vitamines B et mineralen en bevat een sterke anti oxidant. In respect met de oude tradaties duurt de fabricatie van het bier tussen de 6 en 8 weken. Zo onstaan er de verschillende alcohol percentages ( 6% voor de blonde, 8% voor het bruine en 9% voor de trippel) en de complexe aroma’s in het bier van Val-Dieu.
Het water komt van het stuwmeer van Gileppe. De regio bevat uitstekende natuurlijke bronnen. Sommige bronnen zoals die van Spa, Bru en Chaudfontaine zijn mondiaal bekend. Deze zijn gesitueerd op 20-30 kilometers van Val-Dieu.
Hierbij de 5 bieren die actueel in val-Dieu worden gebouwd.

De Val-Dieu Blond 6° is een fris en licht bier, met een matig alcohol gehalte, en een sterk vriendelijk karakter. Het is perfect als aperitief of als digestief. Het kan ook gepaard gaan met een goede maaltijd. Het droogt niet de mond en ontwikkelt geleidelijk een aangenaam en bitter karakter. Gekoeld is het uiterst aangenaam om te drinken. Het behoudt een licht wit schuim tijdens de degustatie.

De Val-Dieu Bruin 8° is gekleurd. Het aroma is meer uitgesproken, met een koffie/mokka karakter. De mokka smaak zal geleidelijk verdwijnen om ruimte te maken voor een smaak van geroosterde mout die niet te neutraal noch te sterk is. Het is zeer licht kruidig dat eraan herinnert dat het vooral een bier is voor degustatie. Op kamertemperatuur of gekoeld, het past bij alle omstandigheden.

De Val-Dieu Triple 9° is het resultaat van een lange gisting, nauwgezet gevolgd door de brouwmeester. De diepe nog zachte bitterheid verstoort de ontdekking van zijn componenten niet. De smaak van de hop is nadrukkelijk aanwezig, het is natuurlijk gearomatiseerd en gaat gepaard met een alcoholische afdronk. Het kan worden geassocieerd met verfijnde gerechten en behoort tot de grote bieren. Het staat dan ook in enkele van de meest exclusieve restaurants op de kaart.

De Val-Dieu Grand Cru 10°
Donker gekleurd, met een bruinatiche en smeuïge schuim. Een rijke bier, volledig en krachtig met een heerljke nasmaak.  Complexe geuren maar verrassend zacht gezien zijn alcohol percentage.  Voorbereden met sterk geroosterd mout heeft het een zuurachtig smaak.

De Val Dieu Bière de Noël Kerst 7° (enkel verkrijgbaar van december tot januari)
Val Dieu Kerst is amber gekleurd en heeft een volle schuimkraag en een heerlijk aroma. Vol karakter en licht verteerbaar, heeft het een fijne en evenwichtige smaak.